Diverse onderliggende problemen aangepakt
Het project in ’s-Hertogenbosch draagt bij aan het aanpakken van een cruciale uitdaging: het verbeteren van de kwaliteit van woningen en deze te verduurzamen. Door 12 verouderde studio’s te vervangen door moderne appartementen, wordt een hogere standaard van leefomgeving en comfort gecreëerd voor de bewoners.
De transformatie heeft tevens diverse onderliggende problemen aangepakt. De nieuwe appartementen zijn gebouwd met het Rockzero wand- en vloersysteem, die zorgt voor uitstekende isolatie, brandveiligheid en geluidsdemping. Dit resulteert in lagere energiekosten, uitstekende brandveiligheid en een prettigere en gezonde leefomgeving voor de bewoners. De basis van Rockzero bestaat uit het circulaire ROCKWOOL steenwol, wat gemaakt wordt van het onuitputtelijk basalt – een vulkanisch gesteente, wat de aarde 38.000 keer aanmaakt dan ROCKWOOL voor de productie van steenwol gebruikt. Het is oneindig recyclebaar met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. Het bouwsysteem heeft een circulair basismateriaal en opereert in het hoogste niveau van circulariteit. Zo heeft Rockzero een losmaakbaarheid van 85%. Woningen gebouwd met de Rockzero bouwsystemen dragen aanzienlijk bij aan het verminderen van de energiebehoefte en daarmee aan emissiereductie op lange termijn. Een zeer duurzame keuze dus.
Samenwerking voor Succes
Het succes van het project werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen verschillende partijen. Woningcorporatie BrabantWonen was de opdrachtgever van deze transformatie. De vloer- en wand elementen zijn geprefabriceerd in het Prefab Innovation Centre in Vianen door ROCKWOOL Prefab Building Systems. Gebroeders van Herpen B.v., als aannemer, brachten expertise in voor een vlotte bouwproces.
Overdraagbaarheid van Aanpak
Het succes van dit project biedt inspiratie en toepasbare lessen voor andere organisaties. De kracht van de Rockzero bouwsystemen liggen vooral in de realisatie van grondgebonden seriematige nieuwbouwproject. Door het lichte gewicht van het bouwsysteem ( < 50 kg/m2) en de flexibiliteit leent het zich dus ook uitstekend voor transformatie projecten zoals in ’s-Hertogenbosch. Door te kiezen voor circulaire bouwmaterialen en innovatieve bouwmethoden, kunnen organisaties een significante impact hebben op de kwaliteit van huisvesting en duurzaamheid.
Meer informatie en contact
Wil je graag meer weten over de technische details en resultaten van deze case? Neem dan zeker contact op met Erik Goossen, erik.goossen@rockwool.com.
Ook een waardevolle case?
Heb je nou ook een waardevolle case die bijdraagt aan de missie een thuis voor iedereen? Dien deze dan zeker via deze link bij ons in en we gaan ermee aan de slag.
Samen bouwen we aan een thuis voor iedereen in 2030